ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2023 – Μήνας πρόληψης και ενημέρωσης του καρκίνου του μαστού.
ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Εμβολιασμός COVID-19 και ακτινοθεραπεία

04.01.2021

Με αφορμή την έναρξη του εμβολιασμού για τη νόσο του COVID-19 στην Ε.Ε. και στη χώρα μας από τις τελευταίες μέρες του 2020, ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. σε συνεργασία με την Ένωση Ασθενών υπέβαλε ερώτημα σε επιστημονικές εταιρείες σχετικά με την ασφάλεια του εμβολιασμού για ογκολογικούς ασθενείς. Απευθυνθήκαμε και ζητήσαμε τη γνώμη των επιστημονικών εταιρειών ως των πλέον αρμοδίων και εξειδικευμένων να επιβεβαιώσουν τους ασθενείς για την ασφάλεια των εμβολίων.

Η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας σε επιστολή της με αρ. πρωτ. 503/23-12-2020 μας απάντησε σχετικά τα εξής:


Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες,

Σε συνέχεια του ερωτήματός σας, αναφορικά με την ασφάλεια εμβολιασμού έναντι του COVID-19 για τους ασθενείς υπό ακτινοθεραπεία σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:

Οι ασθενείς που υποβάλλονται ή έχουν υποβληθεί σε αμιγές σχήμα ακτινοθεραπείας, δεν έχουν καμία αντένδειξη για εμβολιασμού έναντι του COVID-19.

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε συνδυασμό ΑΚΘ και ΧΜΘ επί φυσιολογικής γενικής αίματος, πάλι έχουν ένδειξη για εμβολιασμό έναντι του COVID-19.

Σε γενικές γραμμές, όταν η ΑΚΘ συνδυάζεται με τη ΧΜΘ, κάθε περίπτωση εξατομικεύεται κλινικά, λαμβάνοντας υπόψη επιβαρυντικούς παράγοντες όπως το βάρος, τον σακχαρώδη διαβήτη, ΧΑΠ, δείκτη ζωτικότητας, ηλικία κλπ.


 

Πηγή: anticancerath.gr

Μοιράσου

Διαβάστε επίσης

Άδεια του FDA σε συνδυαστική θεραπεία αντισωμάτων

Ο FDA έδωσε άδεια έκτακτης ανάγκης στον συνδυασμό του bamlanivimab της Lilly (LY-CoV555) που...

FDA: «Ναι» στον εμβολιασμό εγκύων και θηλαζουσών γυναικών

Παρά το γεγονός ότι οι έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες δεν είχαν συμπεριληφθεί στις κλινικές μελέτες...

Πρόγραμμα Προσωπικού Βοηθού Καρκινοπαθούς

Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου...

4η Φεβρουαρίου 2021 – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Η 4η Φεβρουαρίου έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά του...